Ready 2 Tack

Over R2T

Over mezelf

Welkom op mijn website. Mijn naam is Vincent Rikkink, oprichter van R2T. Na mijn studies, automotive en electronica, heb ik gewerkt voor diverse internationale bedrijven. Gedurende de jaren negentig heb ik diverse functies vervuld bij CSEM in Neuchatel, Zwitserland. Daar is mijn interesse ontstaan voor innovatieve kwaliteitssystemen en organisatiestructuren. In mijn loopbaan heb ik de kans gekregen om diverse keren Research & Development organisaties op te zetten, te structureren of te reorganiseren. 


Over R2T

Ready 2 Tack is een term uit het zeilen en betekent "klaar om te wenden". Het is het begin van het proces om een zeilschip dat hoog aan de wind vaart, overstag te laten gaan: Het veranderen van koers van het schip om tegen de wind op te laten laveren. Voor mij is het een metafoor om te veranderen van richting, tegenwind te trotseren om verder te komen, en te koersen naar een duidelijk bepaald doel.


Wat R2T Biedt

R2T heeft enkele kwaliteits-toolboxen ontwikkeld met een scala aan processen, templates, checklists en geautomatiseerde formulieren in de cloud applicatie van Scienta. Deze toolboxen zijn ontwikkeld voor technische maakbedrijven om hun product creatie processen te beschrijven en te ondersteunen bij de uitvoering. Het proces behelst zowel de development processen alsmede de industrialisatie en supply chain processen, en customer service processen. Daarnaast zijn er interfaces gedefinieerd naar de management en supporting processen zoals HRM, Quality Assurance, Auditing, Management Leadership & Strategy, en Risk & Issue Management.